memang sedap puding ni Puding ROTI BAKAR BERSOS KASTARD.. ni nama melayula..
okies resepinya senang jer
Bahan
Untuk Roti
1 Litter fresh milk
15 keping roti putih
kismis
Untuk bahan bancuh
1 cawan fresh milk
2 sudu tepung jagung
1 sudu tepung kastard
2 biji telur
2 sudu gula
1 sudu kecil esen vanila
secubit garam
Untuk sos
1 cawan fresh milk
2 sudu tepung kastard
2 sudu gula
Caranya
Untuk roti
Potong empat setiap keping roti dan rendam dalam susu
Taburkan kismis di atas roti tadi
Masukkan dalam bekas pembakar
Untuk bahan bancuh
Masukkan semua bahan bancuh pukul sebati
Tuangkan semua bahan bancuh pada roti yang direndam tadi dan bakar dalam suhu 170 C
ikut oven masing-masing dalam 20 min
Untuk sos kastard
Masukkan semua bahan sos dan masak atas api kecil hingga pekat skit, tutup api
Apabila puding roti dah siap bakar hidangkan dengan sos kastard.
Boleh dihias dengan gula ising atas puding.
No comments:
Post a Comment