Bahan-Bahan
1 kilo udang
2 ulas bawang merah 2 ulas bawang putih dihiris/mesin
1 sudu kecil serbuk kunyit
garam secukup rasa
1 batang lobak merah
2 biji ubi kentang
lada hitam secukup rasa
1/2 biji lada bengala merah
Cara
Tumis bawang masukkan serbuk kunyit, lada hitam
tambah sedikit air masukkan udang.
Udang agak masak masukkan ubi, lobak merah dan lada benggala tadi.
Masak hingga semuanya empuk dalam 15 min sedia untuk dihidang.
1 kilo udang
2 ulas bawang merah 2 ulas bawang putih dihiris/mesin
1 sudu kecil serbuk kunyit
garam secukup rasa
1 batang lobak merah
2 biji ubi kentang
lada hitam secukup rasa
1/2 biji lada bengala merah
Cara
Tumis bawang masukkan serbuk kunyit, lada hitam
tambah sedikit air masukkan udang.
Udang agak masak masukkan ubi, lobak merah dan lada benggala tadi.
Masak hingga semuanya empuk dalam 15 min sedia untuk dihidang.
No comments:
Post a Comment