Tuesday, June 15, 2010

Roti Saj

Malam ni buat kan roti jer makan dengan sambal sardin. Resepi roti ni ambil dekat dapur KAK UMMI. Sedap dan mengeyangkan ada skit-skit rasa cam roti nan pulak. Makan 2 biji dah kenyang. Balance nanti panaskan untuk makan sarapan pagi sebelum pergi ofis.

Bahan

1- Tepung gandum
2-1 Sudu kecil Yis
3- Susu (saya campurkan susu pekat dengan air suam)
4- garam


Caranya

1- Campurkan semua kecuali tepung hingga sebati.
2-Masukkan tepung dan gaul hingga jadi doh
3- Biar adunan lebih kurang sejam tutup dengan plastik
4-Lepas tu buat bulat-bulat dan salut skit dengan minyak masak hingga habis
5-Lepas tu tempek atas pinggan supaya jadi bulat leper dan bakar atas pan non stik dalam 3 minit dan alih sebelah lagi. Hidangkan..boleh di cicah dengan kari atau sambal

2 comments:

  1. macam roti makan dengan kebab je..ehe

    ReplyDelete
  2. roti nih makan dengan apa pun boleh sedap..ok nanti saya cuba buat roti ni makan dengan daging kebab pulak

    ReplyDelete