Untuk sarapan pagi ni saya buatkan Egg Tuna Puff Untuk yang tersayang. Puff pastri tu ada lagi baki 3 keping, tuna pun ada jadi saya cipta resepi ni la pulak. 3 keping dengan teh tarik cukup la untuk kami 2 orang makan kira makan sorang 11/2 keping hahaha Aisyah tumpang skit-skit ker...Tak der la siap sarapan pagi kol 9.00 pagi lepas tu dalm kol 12.00 tu saya dah siapkan makan tengahari pulak so tak perlu heavyla untuk makan pagi kan..Nak buat ni punyala senang dan kejap jer penyediaannya nak buat sarapan ke buat minum petang pun boleh nak buat jual pun boleh la jugak..Resepi cam ni yer:
Bahan:
1 biji telur
2 sudu besar Tuna (saya guna chili tuna)
bawang besar yang dihiris
Cara:
1- Masuk semua dan gaul
Untuk pastri
3 keping kulit pastri
1 biji kuning telur
serbuk lada hitam untuk ditabur
Cara:
1-Kulit pastri dipotong keliling lepas tu dilipat
2-letak bahan tuna tadi
3-sapu kuning telur dan tabur lada hitam
4-Bakar pada suhu 180 c selama 15 minit
5-Hidangkan
No comments:
Post a Comment